(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-3045777-5', 'auto'); ga('send', 'pageview'); layout='2'>

Vélemények, sikerek

Itt olvashatod a köszönőleveleket, véleményeket és tapasztalatokat, amiket a Szoptass ügyesen! olvasói küldtek.

Amit nem tudok itt közzétenni, azok a telefonon, a személyes találkozásokkor, és sms-ben boldogan mesélt sikertörténetek.

Mind-mind megmelengetik a szívemet. 🙂 KÖSZÖNÖM, “ügyesen szoptató” anyukák, és anyatejes babák!

vector-s-alak

“Ebben a könyvben a konkrét tanácsokon kívül megtaláltam azt a biztatást, ami eloszlatta bennem a félelmeket és bátorságot adott ahhoz, hogy a rokonok, ismerősök, szomszédok véleményével, sőt a saját előzetes elveimmel szemben úgy próbálkozzak, ahogy én jónak érzem és bízzak benne, hogy menni fog.”

Fülöpné Papp Eszter, Kecskemét


“Nekem ez volt a Bibliám a kórházban!”

Tóthmárton Eszter, Kaposvár


“A könyved erőt adott és meggyőzött, hogy jól teszem, ha az ösztöneimre hallgatok.”
Kozma Hilda, Tököl


Kedves Gyöngyvér!

Már jó ideje készülök írni néhány köszönő sort, végre a gondolatot tett követi!
Néhány hónapja, ajándékba, személyre szóló ajánlással érkezett egy példány… Nehéz szavakba önteni, mennyire jólesett ez a kedvesség a gyermekágyas hetekben, abban a fáradt, érzékeny, kicsit bizonytalan lelkiállapotban.
Azóta Léna öt hónapos, gyönyörűen szopik, anyatejen kívül más táplálékhoz még nem volt szerencséje (pontosabban szerencsétlensége :). Sok gondom nem volt, nálunk ez az egész úgy ment már a kórházban, ahogy mindenki megálmodja. Problémám később is inkább abból adódott, hogy mit csináljak, ha sok a tej. Főleg mikor 2 hónaposan kezdte átaludni az éjszakákat. Szerencsére nem keveredtem bele a fejés végeláthatatlan körforgásába, szépen beállt a mennyiség. Olyannyira, hogy már melltartóbetétre sincs szükségem.
Két embernek vagyok végtelenül hálás, anyukámnak és Neked. (Anyukám négyünket szoptatott, imádta. Sokat mesélt róla.) Nagyon megnyugtató és hasznos volt számomra a könyv minden sora. A kedvencem az a rész, ahol a fejésről írt fejezet végén arról van szó, hogy nem probléma, ha e tekintetben a nomád asszonyokhoz hasonlítunk, akik nem fejtek. Egyszerűen csak szoptattak, kész. Most már én is tudom/élem, hogy ez a világ legtermészetesebb és -szerintem – egyik legszebb dolga. Mindig is így képzeltem.
Biztos, hogy a jövőben minden szülés előtt álló barátnőm és rokonom ezt a könyvet kapja majd ajándékba 🙂 
Még egyszer nagy-nagy köszönet érte!
Üdvözlettel:
Kerényi Kata

Könyvajánló – Ferencz Judit dúla tollából

“Született három fiú valahol Somogyban.
Született hozzájuk egy Anya is. Családi legendástul, anyósostul, sógornőstül.
Édesanyja szoptatta őt, neki is sok teje volt.
Kedvese édesanyjának nem sikerült.

Született egy kisbaba. Született hozzá egy Édesanya.
Családi legendástul, anyástul, sógornőstül.

Nem sokkal később… született egy könyvecske.
Fedele bíbor, lapjain a hó tisztasága.
Karcsú, mint a nádszál, derűs, mint a hajnali napsugár, melengető, akár egy baráti kézszorítás, felszabadító, mint egy jóleső sóhajtás.

Jó kis könyv. Nem sivalkodik, nem döngeti a mellét, nem mutogat, és nem játssza el azt, hogy ő mindent tud.
Sem több, sem kevesebb, mint ami.

Remek stílusban megírt, gyakorlati kézikönyv minden kismama – sógornő, anyós…:)- számára, aki már szült, éppen ezekben a pillanatokban szül vagy valaha egyszer (még) szülni fog.

Személyes történetei reményt ébresztenek és együttérzést a legelkeseredettebb szívekben is.
Rengeteg hit és asszonyi odaadás, ami a sorokból árad.
Egy újabb pillanat, amiért nagyon büszke vagyok arra, hogy Nő és Anya lehetek.
Köztük, köztetek egy.

Patak Gyöngyvér: Szoptass ügyesen…

Erről szólt a mese.”


Kedves Gyöngyvér,

Először is köszönöm, hogy megírtad ezt a könyvet, és örülök, hogy rátaláltam. Nagyon sok problémám akadt a szoptatással kapcsolatban és rengeteg szakirodalmat átbogarásztam – már a szülésem előtt is -, így óriási volt a zűrzavar a fejemben. Aztán gondoltam egyet és megrendeltem a könyvedet. Már a címe is sokat mondó volt:). Én ügyesen akartam szoptatni! Nagyon tetszik, hogy rövid, tömör és lényegre törő. A kisbabám mellett nem sok időm lenne még 100 oldalas könyvet olvasni és ábrákat bogarászni.

Most is, ha valamilyen okból kifolyólag nem annyi a tej, mint kellene akkor gyorsan felütöm és még a lelki békém is helyre áll! Amióta követem a kis könyvedet sokkal kiegyensúlyozottabb a szoptatás, mint előtte.
Remélem még nagyon sokáig tudom szoptatni a kisfiam, aki már 5 és fél hónapos és 8530 gr. És csak anyatejes, amit sajnos mostanában nem igazán lehet elmondani ennyi idős babáknál.

Még egyszer köszi, hogy így összefoglaltad, és a legtutibb tipp a könyvben az, amit a védőnőnek sem szabad elárulni;)!!
További sok sikert!

Üdvözlettel:
Temesvári Veronika, Budapest


Kedves Gyöngyvér!

Nem vettem zsákbamacskát, mert láttalak a DunaTV műsorában és ott nagyon szimpatikus voltál, majd belenéztem a könyvedbe a honlapodon és már meg is rendeltem a könyvedet. 🙂 Nem csalódtam benne, nagyon tetszett. Már 6 évvel ezelőtt született kisfiamnál is sokáig tudtam szoptatni, de mégis kíváncsivá tettél, hogy biztos mindent tudok-e, amire szükségem lehet, mivel akkor 2. terhességem utolsó időszakában voltam. A könyved annyi önbizalmat és biztonságot -, valamint a rejtett – eddig fel sem merült kérdésekre – is választ adott, amellyel már nem izgultam feleslegesen a szopiztatás miatt. Szemmel látható, hogy a most 3,5 hónapos kislányom is sokkal kiegyensúlyozottabban, boldogabban szopizik.

Nagyon sok sikert kívánok Neked, és köszönöm a kedves gratulációt!

Üdvözlettel: M. Bea, Budapest


Kedves Gyöngyvér!

Hát valójában a szoptatás nekem nem sikerült, valahogy túlságosan rástresszeltem a dologra, viszont fejéssel sikerült a tejtermelést elindítani, és azóta is 100 %-ban anyatejet adok a kisfiamnak, aminek nagyon örülök. A fejéssel kapcsolatban voltak jó dolgok a könyvben, ami hasznos volt nekem, és attól függetlenül, hogy a szoptatás nekem nem jött össze, mindenkinek örömmel ajánlom ezt a könyvet.

H. Ilona, Budapest


Szia Gyöngyvér!

A szülés előtti utolsó hetekben olvastam el a könyvet, akkor sokat segített a ráhangolódásban, abban, hogy tudatosítsam, milyen fontos az anyatej, hogy nem szabad feladni, ha épp nehézség adódna, és hogy a szoptatás sokkal több puszta táplálásnál. Aztán a könyvet bevittem magammal az első kórházi napokra és azóta is elő-elővettem, ha épp megakadtam, vagy kérdés merült fel, vagy éppen csak megerősítésre volt szükségem.

Egyrészt sok gyakorlati tippet, tanácsot, praktikát tartalmaz, emellett nekem a lelki felkészülésben is segített. Olyan, mintha általa mindig kéznél lenne egy tapasztalt barátnő, aki minden, a szoptatásnál előforduló kérdésre megtalálta a választ, kicsit kitapossa az utat a járatlan kismama előtt. A könyvben szerettem a hangvételét, hogy közvetlen, baráti, jó értelemben buzdító. Érződik rajta, hogy szívvel-lélekkel íródott, és tán emiatt tud valódi segítség lenni.

Szerencsére eddig (2 hónapos a kislányom) nem volt gond a szoptatással nálunk, és hogy sikerrel vettük a kezdeti akadályokat, abban benne voltak a Szoptass ügyesen! támogató szavai is. Szívesen olvastam a végén a szoptatós történeteket is: szépek, meghatóak és tanulságosak.

A könyvhöz sok sikert kívánok!

T. Lívia, Budapest


Kedves Gyöngyvér!

Barátnőm hívta fel a könyvre a figyelmet. Én jómagam egy lánygyermek után – akit két és fél évig szoptattam, és élveztem ennek minden áldását- kíváncsian vettem kézbe, mert sok szopi-sztori után is bizony olvastam olyasmit, hogy az első gyereknél bár minden rendben volt, a másodiknál mégsem jött össze a szoptatás. Mint például fent említett barátnőmnél sem. Én így a második gyermek vállalása előtt szerettem volna a kezemben tudni egy olyan kiadványt amely pont ilyen: a LÉNYEG van benne. Jó hogy megírtad, s kiadták. Tamás rajzaihoz külön gratulálok. Szóval sok sikert a továbbiakhoz.

Göcsei-Szabó Ander Kata, Barcs


A könyvet lányomnak rendeltem, aki augusztus 28-án szült. Mielőtt átadtam, természetesen én is elolvastam. Fantasztikus! Nagyon tetszett! Most jöttem rá – 30 év elteltével – , hogy én miért nem tudtam annak idején szoptatni. Nem volt türelmem és nem volt kéznél ilyen jó segítség. Örömmel látom, hogy a lányom hasznosan forgatja és türelemmel, kitartással – az Ön könyvének is köszönhetően – már “ügyesen szoptat”. Köszönjük!!!”

S.Lászlóné, Budapest


Kedves Gyömbi!

Várandós kismamaként először arra gondoltam, a szoptatással még nagyon korai foglalkoznom, de ahogy múltak a hetek rájöttem, nem akkor kell kapkodni, ha már baj van. Jobb idejében felkészülni az esetleges nehéz helyzetekre. Ha tényleg bekövetkezik valami probléma, már tudjam mihez nyúljak.
Ahogy megérkezett a könyv, azonnal rávetettem magam. Nagyon tetszett, hogy ennyire őszinte és közvetlen, humoros, de mégis komoly.
Megnyugtató a tudat, hogy „ül a könyvespolcon egy barát, akihez bármikor fordulhatok.”
Köszönöm még egyszer az őszinte beszélgetést és a sok bíztatást, amit tőletek kaptunk.

Szeretettel:
Kalász Anna, Pécs


Amit nekem ez a könyv mindenekelőtt nyújtott, az a lelki támasz volt. A történetek tanulsága megmutatta, hogy nálam komolyabb gondokkal küzdő anyák is felülkerekedtek a nehézségeken. Vágyakozva olvastam a szoptatás örömeiről. Úgy érzem, hogy fordulópont volt számomra ez a pillanat – megláttam a fényt az alagút végén és bízni kezdtem. A pozitív hozzáállás és nem utolsósorban a férjem támogatása végül visszahozta a reményt, ami erőt adott a továbblépéshez. Azóta több, mint egy hónap telt el és már boldogan kínálom meg a lányomat, várom a szopizás meghitt pillanatait és mosolygok rá, miközben ő önfeledten belefeledkezik a táplálkozásba. A könyv azóta is hasznos társa a mindennapoknak, vészhelyzet esetén van “kihez” fordulni.
Több barátnőm még előtte áll az anyai örömöknek és én már elhatároztam, hogy meglepem majd őket ezzel a könyvecskével, hisz minden benne van, amit egy anyának hasznos tudni a szoptatásról. Nem tudományos szakirodalom hormonokról, latin szavakkal, hanem egy használható, forgatható, elfoglalt kismamáknak való könyvecske a mindennapokra.
További sok sikert kívánok a munkádhoz, egészséget és sok boldogságot Neked és családodnak!

Üdvözlettel:
G-B. D., Győr

Szeretnék én is “ügyesen” szoptatni :),

úgyhogy  megrendelem:

Szoptass ügyesen!

Patak Gyöngyvér: Szoptass ügyesen!

Gyakorlati útmutatások és lelki támasz szoptatni
vágyó anyukák számára
c. könyvét

Kiadó: PALMIMAR KFT.
Oldalszám: 60 oldal
Megjelenés: 2009. november 26.
Formátum: pdf
ISBN: 9789630670203
Ár: 1600 Ft
Imami Kártyával 25% kedvezmény!

TÖLTSD KI AZ ALÁBBI ŰRLAPOT:

Keresztneved:*
E-mail címed:*
Hány példányt kérsz?*
Postázási név:*
Város, község:*
Utca, házszám:*
Irányítószám:*
Telefonszám:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Kuponkód, Imami Kártya száma:
Megjegyzés:


A Megrendelem gomb megnyomásával elfogadod az alábbi szerződési feltételeket:
Megrendelésed elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. Az elektronikus úton leadott megrendelések esetén a megrendelő 8 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. Elállási szándékodat a megrendeléstől számított 8 napon belül e-mailben jelezheted az info@szoptassugyesen.hu címen. A szerződést a megrendelő űrlap kitöltésével és a Megrendelem gombra való kattintással a Palmimar Kft-vel kötöd (7477 Szenna, Bárdi utca 28. Asz: 14663332-1-14)